Din egen signaturdressing?

Bilde

Er du glad i salat? Ønsker du deg en god salatdressing som passer til det meste

En du kan bruke til vårens grillede asparges, deilige primører og sprø norsk grønn?

Når jeg er på butikken, ser jeg til stadighet at travle mennesker putter flasker med ferdig dressing i handlekurven.

Dressingene som selges på matbutikkene smaker stort sett ikke godt, og har ofte lumske e-stoffer og for høyt sukker/saltinnhold.

Er fristet til å si at det er bedre å la være, ikke ødelegg maten med ferdigdressing.

Da er det bedre å skvise litt sitron og dryppe på litt god olivenolje, gjør det gjerne enkelt.

Men det er ingen grunn til ikke å lage dressingen selv, og det smaker så mye bedre.

Her er oppskriften på den enkleste av de enkle, nemlig den franske dressingen.

Den kan lages rett i bollen, før du har i salaten eller du kan lage så du har til flere ganger. Det går fint med et lite syltetøyglass eller en liten flaske med skrukork.

Du trenger til fransk dressing:

1/2 dl god hvitvinseddik (1 ss om du vil lage rett i salatbollen)

1,5 dl god olivenolje(3 ss til rett i salatbollen)

2 Ts fransk, sterk sennep (Dijon) (3/4 Ts)

litt tørkede urter, gjerne provence

1 knivspiss salt

1knivspiss pepper,malt

Litt knust hvitløk 1/4 båt

1/2 ts akasiehonning

Gjør slik:

Rist sammen alt unntagen oljen ( til alt er løst opp)

Hell i oljen og rist igjen

Smak, og smak til , la stå litt og smak igjen.

Du kan gjerne bruke sitron,rødvinseddik,eplecidereddik eller aprikoseddik.(I forrige innlegg fikk du oppskriften på min egen aprikoseddik) Bare husk å justere søtt og syrlig med krydder og urter slik at det smaker godt til det du skal ha det til.

Lager jeg dressing rett i bollen, dropper jeg ofte hvitløk, men har i litt finhakket løk.

Voila!  Din egen franske dressing, den kan godt stå i kjøkkenskapet 😉

Bilde

En kommentar om “Din egen signaturdressing?

  1. Tilbaketråkk: Herlig og frisk sensommersalat med varm chevre,nektariner og pekannøtter i beiraofudge. | Ginas kjøkken og sånn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s