Surdeigen min!

Surdeig
Yes,endelig har jeg fått til min egen surdeig!
Har prøvd en gang før med Schakendas oppskrift, og med skikkelig dårlig resultat må jeg innrømme.
Denne oppskriften fikk jeg fra en dansk baker, og den funker.
Surdeigen er perfekt til eltefritt brød, og du behøver ikke tilsette gjær. 
(Se tidligere oppskrift og erstatt 100 gram av melet med surdeigen, og glem gjæren)Surdeigscollage

Ble entusiastisk og gjøv løs på skikkelig rugbrød nesten uten hvetemel, og selvfølgelig uten gjær. Det ble sabla godt!
Om du har lyst til å prøve, så gjør slik:
1. Bruk et rent syltetøyglass eller lignende
2. Jeg startet med 100 gram fin rugmel
3. Rør det ut med så mye kaldt vann at det blir en passe klissete men jevn grøt.
4. Ha på lokket og la det stå til neste dag, når du ser det bobler litt
5. Det skal lukte syrlig
6. Kast mesteparten av deigen
7. Ha i 100 gram fin rug, og kaldt vann igjen, rør, ha på lokk og la stå til neste dag.
8. Gjenta prosessen 2-3 ganger
Når du bruker av surdeigen, ca. 100 gram, og lag ny surdeig av resten.
Ferdig surdeig kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 uker uten å måtte mates på nytt.
TIPS:
Du som bor på Lillehammer kan få en deig å starte med, ta med syltetøyglass!
Om du synes at dette innlegget er interessant, hadde det vært hyggelig om du liker og deler det med vennene dine.

En kommentar om “Surdeigen min!

  1. Tilbaketråkk: Müslibolle på surdeig inspirert av Baker Hansen på Hasle | Ginas kjøkken og sånn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s