Mokka-Panna Cotta med mørk sjokolade,appelsinkrem og valnøttkrokan.

sjokolademocca panacottaPanna Cotta er kanskje den Italienske dessertene vi kjenner best her hjemme.
Den ligner litt på det vi kalte fløterand i gamle dager. Forskjellen er først og fremst at fløten ikke varmes i fløterand.
Selv om ”originaloppskriftene” sier at Panna Cotta skal lages med fløte og vanilje, jukses det i dag med utallige varianter av den populære desserten. Det synes jeg gir fantastiske muligheter til utvikling av nye smaker.
Du kan blande fløte og Yoghurt for en friskere smak, eller blande inn melk for en lettere variant. Smakstilsetninger av ymse slag er også fullt mulig, og denne gangen har jeg gått for kaffe og mørk sjokolade.
Dette er mektige saker, så man trenger ikke store porsjonen.
Du trenger til 4 personer:
3 dl fløte
1 dl melk
3 gelatinplater
2 shot espresso eller 2 ts pulverkaffe rørt ut i ½ dl vann
30 gram mørk sjokolade, gjerne 80 % av god kvalitet- smeltet over vannbad
3 ss sukker
1ts vaniljesukker eller helst ren vanilje
Fremgangsmåte Panna Cotta:
• Legg gelatinen i bløt i kaldt vann
• Kok opp fløten, vaniljen og sukkeret
• Pisk inn gelatinen til den er smeltet
• Ha i kaffen og den smeltede sjokoladen og pisk det inn
• Fordel i 4 små glass med plass nok til pynt på toppen og sett til avkjøling
Fremgangsmåte appelsinkrem:
Du trenger pisket krem av 1,5 dl fløte
Riv litt av det gule på 1 godt vasket appelsin(helst økologisk) og sett til side til pynt
Smelt 3 ss sukker i en kjele, og hell over saften av 1 appelsin og ½ sitron, kok inn til det tykner litt og avkjøl. Om du heller vil ha en raskere variant, kan du godt bruke litt god appelsinmarmelade som du rører inn.
Når sirupen er avkjølt rører du så mye som du trenger inn i kremen, men ikke helt, la den være litt marmorert. Resten kan du gjemme på en flaske eller syltetøyglass til en annen gang.
Fremgangsmåte Valnøttkrokan:
1. Smelt sukker i stekepannen
2. Rør inn valnøtter
3. Avkjøl på papir
4. Knus i morter
Når Panna cottaen er stivnet, og du skal servere den, legger du en god klatt marmorert krem på toppen og strør over med krokanen og det revne appelsinskallet.
Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s