Ovnsbakt torskeloin med fløtekokt søtpotetmos toppet med sprøstekt chorizo bacon og løk.

skrei uten grøntSkrei med Bacon og choritzo

Sånn litt ut i skreisesongen begynner jeg å gå litt ”bananas”. Misforstå meg rett, jeg elsker fersk torsk men får alltid lyst til å utfordre smaksløkene litt etter som sesongen skrider frem..

Da passet det godt med en god søtpotetmos med bare et hint av lønnesirup, en godt sprøstekt topping til fisken, og en deilig grønn salat med med revet ingefær i vinaigretten.

Du trenger til 3 personer:

3 gode stykker torskeloin på 150/200 gram

Litt salt og hvit pepper + olje til å gni inn fisken med

1 stor søtpotet på 500 gram eller flere små, skrell og del opp i 2,5 cm stykker

½ hakket chili (kan utelates)

1 stor gulrot, skrelt og delt opp i mindre biter

Ca.1/3 l matfløte

2 ss smør

Litt salt

1 teskje lønnesirup(mer om du er veldig glad i det)

Kvernet pepper

Chorizo pølse delt i 2 på langs og hakket opp

6 skiver bacon, hakket

½ rødløk, hakket

Fremgangsmåte:

Start med søtpotetmosen, da det tar litt tid å koke den inn på denne måten 35-40 min:

  1. Ha smør, fløte, salt, lønnesirup gulrot og poteter (hakket chili)i en kasserolle, og kok forsiktig opp.
  2. La den stå og simre på svak varme til potetene er myke nok til å la seg knuse med en gaffel.
  3. Dersom du synes det blir for tørt, kan du ha på litt melk.
  4. Når det er klart moser du søtpotetene i kjelen, og smaker til med salt/pepper og eventuelt mer lønnesirup
  5. Sett ovnen på 180 grader
  6. Legg den ferdigkrydrete fisken på et papirkledd bakebrett
  7. Bak torskeloinen midt i ovnen i ca. 10-15 min, alt etter tykkelse
  8. I mens steker du bacon og chorizopølse godt i varm panne.
  9. Når de begynner å bli godt brunet hiver du oppi den hakkete løken, og steker videre
  10. Gjør i stand salat, og bland vinaigretten (bytt gjerne ut eddik med sitron) din med 1 ts. revet ingefær. Oppskriften min på vinaigrette finner du her: https://ginagranum.wordpress.com/2014/03/19/salade-de-betteraves-enkel-men-ikke-til-a-kimse-av/
  11. Legg opp mosen på tallerkenen
  12. Legg torskestykket oppå mosen og dander toppingen oppå fisken
  13. Bland sammen salaten, og legg en god haug på hver tallerken

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s