Kryddermarinert, ovnsstekt kyllinglår med vinterepler og løk er comfortfood det. Lettvint når jeg lager mat til bare meg og hyggelig å lage til mange.

img_1141

 

Jeg liker godt å kjøpe et enkelt kyllinglår fra f.eks Stange, når jeg bare skal lage mat til meg selv. Så enkelt å tilberede , og maten passer seg selv mens jeg går tur med hunden. Det passer selvfølgelig godt til mange også, enkelt og godt. Jeg synes dessuten at kyllinglår smaker mer enn bryst rett og slett:)

En god ide er også å lage forskjellige krydderblandinger, og ha på tett glass. Da har man favorittsmakene fiks ferdig, og slipper å åpne 14 krydderglass for en enkelt retts skyld. Gni gjerne inn kyllinglåret med krydderblandingen noen timer før maten skal tilberedes, eller om morgenen før du drar på jobb. Oppbevar evt. I en plastpose i kjøleskapet.

Her har jeg listet opp krydderne, og om du tar 1 ts eller 2 av hver, nellik og allehånde ville jeg tatt mindre av, men det er meg. Om det er noe på listen du ikke liker, så kan du bare utelate det, så enkelt er det.;-)

Ingredienser:

1 kyllinglår, gjerne Stange eller økologisk

2 ss rapsolje

1 ts hvitløk

1ts paprika

1ts røkt paprika

1 ts chili

1 ts spisskummin

1/2 ts nellik

1 ts  tørket koriander

1/2 ts allehånde

salt

1 god ts honninghonning

1 helt vintereple, gjerne åkerø, delt i båter med skall på

1 liten rød løk eller en halv vanlig, delt i båter

1 skvett eplejuice eller hvitvin ca. 1 dl

 

img_1167

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på ca. 170 grader  og ta frem en stekepanne som varmes sånn medium +

1. Gni inn kyllinglåret med krydderblandingen , gjerne noen timer på forhånd eller før du går på jobb om morgenen.

2. Brun låret i pannenhiv oppi epler og løk og brun med et par minutter

3. Legg lår , epler og løk over i en liten ildfast form

4. Kok ut panna med honning og væske

5. Hell over kyllingen og sett i ovnen i ca 25 minutter.

6. Når jeg kommer hjem etter turen med hunden, rekker jeg akkurat å koke litt fersk pasta som jeg legger i bunnen av tallerkenen før jeg danderer kylling, epler og løk oppå og heller over sjyen.

7. Litt vårløk og høvlet gulrot over gir farge og frisk smak

8.Om du vil kan du høvle over litt parmesan , elsker parmesan😋

Velbekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s