I dag blir det økologiske blåskjell til middag. Jeg skipper pommes frites og spiser 2 broccoliboller isteden .

Etter at den belgiske nasjonalretten»Moules frites»kom på spisekartene her til lands for noen år siden, kunne vi plutselig få blåskjell på hver eneste lille Kiwi ,Rema eller Joker. Og det til stor glede for mange av oss blåskjellelskere.

Du får blåskjellene  økologiske både på Coop og på Kiwi, og til mellom 50 og 60 kroner kiloen så snakker vi om rimelig luksusmat:).

 Selv om det kan friste med pommes frites,hvitløksbaguette eller pasta som tilbehør så holder jeg på denne siden av påske en knapp på broccolibollene jeg la ut for noen uker siden.  60 kalorier pr. bolle er lite, så jeg bevilger meg to. Oppskriften på blåskjellene finner du nederst i saken. Legger linken til broccolibollene her: https://ginagranum.wordpress.com/2017/01/23/knallgode-broccoliboller-uten-fett-melkhvetemel-eller-gjaer-med-sine-60-kcal-er-denne-lettlagde-bollen-et-supert-alternativ-nar-livreima-skal-inn/

 Nå som det endelig går det an å mekke en balje med blåskjell på en alminnelig hverdag etter å ha handlet inn råvarene i full fart på nærbutikke, er det ingen grunn til å vente. Blåskjellene smaker best nå på vinteren når det er kaldt i sjøen, så kjør på!

Det er helt unødvendig å dille mye, alt som trengs er litt hvitløk, løk og kanskje litt chili en liten skvett hvitvin og  litt sitron så er du i mål. Hele seansen tar kanskje 10 minutter etter at jeg har renset blåskjellene og fjernet de som evt. Er ødelagte.

Så var det oppskriften på hvitvinsdampede blå skjell da, du kan godt bruke litt eplesider eller most som ikke er så søt om du vil slippe hvitvinen.
Du trenger til 2 personer:

2 pakker blåskjell 1 kg

1 liten gul løk, finhakket

1 skive sellerirot,finhakket

1/2 rød chili med frø, finhakket

2 hvitløksbåter , finhakket

1 lite glass hvitvin

Saften av en halv sitron

Hakket storbladet persille 

Fremgangsmåte:

1.Vask og rens blåskjellene i kaldt vann. Kast de som er ødelagte, eller som ikke vil lukke seg når du banker på skallet.

2.Ha 1 ss ( ha gjerne 2 derom du ikke er redd for fett) olje i bunnen av en vid kjele og varm opp

3. Surr hvitløk,chili og sellerirot i oljen i noen minutter, det skal ikke brunes. Skru opp varmen til full fres

4. Ha i blåskjellene og snu de litt, hiv oppi vinen og ha på lokk

5. La det bråke litt fra seg, og skru ned varmen og rist litt på kjelen og la de få noen minutter

6. Åpne lokket og kjenn de deilige aromaene av sjø,vin,hvitløk og chili mens du sjekker at blåskjellene er åpne.

7. Kast de som ikke åpnet seg

8.Skvis over litt sitron og ha over hakket persille

9. Nyt, gjerne med litt salat ved siden av som godt kan spises etterpå slik man gjør i Frankrike;-)
Velbekomme!

Legg igjen en kommentar