Steike god Focaccia uten knaing,men med rikelig olje og Provenceurter.

I dag laget jeg couscous av kylling,nakkekoteletter og plenty med grønnsaker.

Når jeg likevel var i gang heiv jeg sammen en focaccia som ble veldig god, ihvertfall i følge Peder som spiste middag hos oss i dag😊

Siden jeg la ut video på «Ginas uperfekte kjøkken og sånn», får jeg komme med en liten oppskrift også.

Jeg blir liksom ikke ferdig med oppskrifter på Focaccia. Denne er min egen etter innfallsmetoden og slett ikke verst om jeg må si det selv.

Focaccia a la Gina

Smør en langpanne inn med olje eller dekk med bakepapir.

700 gram hvetemel

0,5 dl vann

2 ss olje i deigen

40 gram frisk gjær

2 ts salt

1 ts sukker

Provenceurter, rosmarin, eller oliven før steking

Fremgangsmåte:<<<<<
et tørre i bollen til kjøkkenmaskinen

Bland gjær i vannet og bland med det tørre ved å elte på middels styrke i noen minutter.

Tre en plastpose over hele greia og la heve 30 minutter

Kjør elteprosessen igjen men bare kort denne gangen for å slå ned deigen

La hvile i ytterligere 3o minutter under plast

Ha olivenolje på fingrene og velt deigen over i den smurte eller papirkledde langpannen.

Dra forsiktig i deigen slik at den jevnt dekker hele formen.

Sett lunt under plast i ytterligere 30 minutter og sett ovnen på 230 grader.

Ha olivenolje på fingrene igjen og lag små fordypninger i deigen

Strø på litt flaksalt og Provenceurter, eller hva annet du har lyst å ha på.

Sett midt i ovnen og skru ned til 215 grader.

Stek i ca. 30 minutter, ha eventuelt på mer olje og avkjøl på rist.

Smaker godt til salater,supper, spekemat, ost,gryter etc, eller rett og slett som den er

Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s