En sommer(matredder)kake med nektariner,honning og makademianøtter. Fort men ikke gæli.

I varmen rekker vi ikke alltid å tømme fruktfatet ( eller skuffen i kjøleskapet) før kvaliteten blir mindre innbydende for beboerne her i gården . Da er det fint å slenge sammen en kake før det er for sent, så får man suge på «matredderkaramellen» med det samme .

Denne gangen var det en halvfull kurv med 5-6 nektariner som var, mildt sagt, overmodne. Vi kaster utrolig mye mat her i landet, så det gjelder å få brukt opp det vi har i kjøleskapet før vi kjøper nytt. Som sagt så gjort:

Du trenger til en springform på 28 cm:

15o gram smør smeltet

5-6 nektariner eller ferskener delt opp i tynne båter

3 dl hvetemel

50 gram Macademianøtter, hakket

1,5 dl honning

1,5 dl sukker

1,5 ts bakepulver

1,5 ts vaniljesukker

O,5 ts salt

3 egg

Demerasukker til å strø over kaken

Melis, jordbær og en klatt krem eller is til servering

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader

  1. Rør sammen egg,smør , honning og alt det tørre
  2. Fordel røren i smurt eller papirkledd form
  3. Fordel nektarinbiter og stikk de ned i røren
  4. Strø over hakkede nøtter og demerasukker (spar noen nøtter til servering)
  5. stek i ovnen i ca, 30 minutter
  6. Avkjøl på rist
  • Velbekomme!
  • Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

    Google-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

    Twitter-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

    Kobler til %s