Karrigryte med plommer

Vi har massevis med plommer i år som i fjor. På null komma niks plukket mannen i huset 8 kilo gule plommer ( treet ned de røde plommene døde for et par år siden) . Etter kronåret i fjor, har jeg fortsatt igjen både plommesyltetøy og nedlagte plommer i så da var det på tide å tenke litt nytt. Jeg laget plommechutney,gelé og saft men hadde veldig lyst til å ha de gule «godklumpene» i en middagsrett også.

Som vanlig sjekket jeg hva jeg har i kjøleskapet slik at «matredderinstinktet»ble skjerpet , hehe . Jeg fant noen poteter, 1 gulrot, 1 lite blomkålhode,en halv rødløk og litt sellerirot i tillegg til en halv kilo karbonadedeig. Da falt valget veldig raskt på en godt krydret curry, kanskje en av de rettene jeg har savnet mest etter ungdomsårene jeg tilbrakte i England. Curry er ,og har vært , like vanlig i Storbritannia som lapskaus er her hjemme. Det regner jeg med henger sammen med kolonitiden, og at Storbritannia hadde både administrasjon og militære kontingenter stasjonert i Store deler av Asia i et par hundre år . Landet fikk dessuten en ganske stor innvandring etter at India ble selvstendig i 1950.

Nå er det ganske lenge siden jeg gikk på college og senere sykepleierskole (ble aldri sykepleier da) i Ipswich, men curryen i kantina er fortsatt et godt matminne. Er jeg på Londontur,sørger jeg alltid for å få meg en skikkelig god curry .

Som ekstra tilbehør laget jeg denne gangen syrlig og sterk plommechutney , oppskriften på den kommer neste gang;)

Curry med plommer

Du trenger:

1/2 kg karbonadedeig eller svinekarbonade

1/2 stor finhakket rødløk

1 hvitløksfedd

2 skiver sellerirot hakket

1 stor gulrot delt i fire på langs og hakket

2 poteter, delt i 8

1/2 lite blomkålhode i små buketter

3 dl vann

1 pk kokosfløte evt. Kokosmelk

2 ss hot Madras karri

1ts chili

1ts revet ingefær

2ts salt ( smak til)

6 plommer delt i 4, steinen fjernes

2 ss rapsolje eller ghee

Fremgangsmåte:

  1. Surr løk, hvitløk og sellerirot mykt i oljen
  2. Tilsett karbonade og stek til gjennomstekt
  3. Tilsett tørt krydder og stek litt til
  4. Ha i væsken og kok opp
  5. Ha i revet ingefær
  6. Ha i poteter og gulrot og plommer og kok videre i 10 min
  7. Ha i blomkål og kok 5-10 min til grønnsakene er møre
  • Server med kokt ris, nanbrød og gjerne en håndfull rosiner.
  • Velbekomme!
  • En kommentar om “Karrigryte med plommer

    1. Tilbaketråkk: Nå er plommesesongen her, og jeg synes jeg må dele denne oppskriften igjen:) Plommechutney med chili,ingefær og sitron er en vinner som tilbehør til karrigryter. Den er dessuten en knallgod smaksforsterker til hverdagens kjøttretter,fiskemiddager og

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

    Google-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

    Twitter-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

    Kobler til %s