Nå er plommesesongen her, og jeg synes jeg må dele denne oppskriften igjen:) Plommechutney med chili,ingefær og sitron er en vinner som tilbehør til karrigryter. Den er dessuten en knallgod smaksforsterker til hverdagens kjøttretter,fiskemiddager og salater.

Som jeg har fortalt flere ganger tidligere, så har vi ett plommetre som gjør mye av seg. Jeg klarer nesten ikke å få brukt alt, og sesongen er utrolig kort når de først blir modne.

I mitt siste blogginnlegg la jeg ut en oppskrift på karrigryte med plommer.

https://ginagranum.wordpress.com/2018/08/31/karrigryte-med-plommer/

Denne gangen kommer som lovet oppskriften på min utrolig velsmakende plommechutney med chili og sitron som passer som hånd i hanske til overnevnte rett.

Plommene er rimelige i butikkene nå, og det er ikke mye som skal til for å fylle noen glass før vinteren kommer.

Du trenger til 3-4 små glass chutney

1 kg plommer uten Stein delt i kvarte båter

200 gram demerasukker

100 gram lys sirup

Skallet av 2 økologiske sitroner revet, og saften av den enne

1 grønn chili, finhakket

1 rød chili finhakket

3 ss revet ingefær

1/2 ts salt

2 dl vann

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp plommer med chili,sitron og ingefær +vann og salt
  2. La koke til plommene går i oppløsning , dra vekk fra platen
  3. Tilsett sukker og sirup
  4. Rør til alt sukkeret er oppløst
  5. Ha over på varme og rene glass og skru på lokket
  6. Tåler vanlig oppbevaring på linje med syltetøy .

Velbekomme !

2 kommentarer om “Nå er plommesesongen her, og jeg synes jeg må dele denne oppskriften igjen:) Plommechutney med chili,ingefær og sitron er en vinner som tilbehør til karrigryter. Den er dessuten en knallgod smaksforsterker til hverdagens kjøttretter,fiskemiddager og salater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s