Ny vri på den lettlagde eplekaka med pærer, svisker fra d’Agen, sitron og mandler.

Er hos søsteren min i Montpellier og nyter rekonvalesentens glade dager med mye omsorg og god mat og drikke. Det var litt kaldt å være ute fra morgenen av så i dag tenkte at jeg kunne bake litt. Det lå en diger pære i kjøleskapet, og i fruktfatet fant jeg 2-3 sorter epler. Sammen med hakkede svisker, sitronskall og mandler utgjorde det en smaksrik og høstlig eplekakecombo . Jeg synes at svisker er litt stemoderlig behandlet her hjemme. Den kan brukes til så mye mer enn som tilbehør til juleribba.

Fra Enteplomme til Agensviske

I Frankrike produseres alle svisker i Agen som ligger i sydvest- Frankrike. Her har de laget svisker av Enteplommer i århundrer, og jeg personlig synes de smaker bedre enn «Sunmadesviskene» fra California som vi får kjøpt i butikkene hjemme.

Produksjonen er en møysommelig prosess, og bare beskjæringen av plommetrærne tar 80-100 arbeidstimer pr. hektar. Det trengs 3,5 kilo plommer for å produsere 1 kg svisker av god kvalitet . Vanninnhold på mindre enn 23% som anses som perfekt.

Ingredienser til en springform på 26 cm.

1 stor moden pære skrelles og kuttes i biter

2 epler skrelles og kuttes i biter

10-15 svisker hakket, ta de du har😊

Saft og revet skall av en halv økologisk sitron

En liten håndfull mandler, hakket

3 dl demerasukker

3 dl hvetemel

150 gram smeltet smør

1,5 ts bakepulver

1,5 ts vaniljesukker

3 egg

Fremgangsmåte:

  1. Ha bakepapir rundt bunnen og klipp vekk resten.
  1. smør resten av formen
  2. Bland frukten med sitronsaft og skall
  3. Rør sammen alt det tørre med smeltet smør og egg
  4. Ha røra i formen
  5. Fordel frukt og svisker oppå
  6. Strø over mandler og ekstra Demerasukker
  7. Stek på 175 grader i ca. 40-45 minutter

Kaken smaker deilig både lun og kald , med eller uten is, eller krem.

Tips: Bland litt krem med salt karamell og ha ved siden av.

Velbekomme❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s