Grønnsakssuppe a la «tøm skuffen i kjøleskapet»

Noen ganger hoper det seg rett og slett opp i kjøleskapet med rester av grønnsaker:

Et par stenger selleri ,noen gulrøtter, en bit blomkål osv.

Denne gangen fant jeg diverse godt brukbare eksemplarer av grønne saker, og landet raskt på at suppe måtte være tingen.

Det finnes nesten ingen grenser for hvilke grønnsaker man lage en god suppe av, og med litt brød eller kanskje et ostesmørbrød laget i vaffeljernet ved siden av, vips så har man en fullverdig middag.

Selv foretrekker jeg litt tykke supper og en jevnet deilig og smaksrik grønnsakssuppe med poteter og resten av en kremostpakke kunne være en god og kjøttfri start.

Jeg jevner suppa glatt med stavmikser til slutt, og da blir den tykk, god og mettende for 4 personer.

Jeg brukte: ( men ta det du har i skuffen din)

  1. 2 gulrøtter
  2. 1 fedd hvitløk
  3. 3 vårløk
  4. 1 halv broccolibukett
  5. 1 kvart blomkålhode
  6. 3 mellomstore poteter
  7. 1/2 pakke pepper kremost ( eller en annen sort kremost evt 1,5 dl kremfløte eller creme fraiche)
  8. Litt urter , jeg brukte tørket provence denne gangen, hadde ikke friske.
  9. Hønsekraft/ kyllingfond eller terning(grønnsaksfond går like bra)
  10. 1,5 liter kokende vann

Fremgangsmåte:

    Rens og kutt opp alle grønnsakene i mindre biter og hakk hvitløksfeddet( du kan godt ta to 😉)

    Surr hvitløk og vårløk i 3 ss olje, men ikke la det bli brunt.

    Kok opp vannet eller hønsekraft om du har,( det går fint med terning)jeg brukte økologisk kyllingfond fra Maggi denne gangen😁

    Ha i de andre grønnsakene og la det surre litt videre i 5 min,mens du rører

    Ha i urter, en håndfull ferske eller 2 ts tørre

    Hell over kokevann/kraft og evt.fond

    La suppen koke opp, og skru ned varmen slik at den småkoker under lokk. Rør en gang i blant.

    Når grønnsakene er møre, tilsettes kremost eller fløte

    Kjør så suppa glatt med stavmikser kok opp

    Smak suppa til med salt og pepper

    . Vi hadde noen biter Vossakorv liggende og hakket opp og stekte som topping, bacon går også fint og friske urter eller rista nøtter.

Velbekomme!

PS. Har du tørt brød og en osteskalk liggende, så smør skivene på begge sider. Ha litt chunky salsa og osteskiver eller revet ost mellom skivene og klask dem sammen før du putter dem i vaffeljernet. Passer også glimrende å skjære opp i små biter og bruke som krutonger i suppa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s