Bananostekake med sjokodigestivenøttebunn i glass

Jeg pønsker ofte på nye måter å bruke godt modne bananer,av en eller annen grunn blir jeg alltid sittende med en eller to av det brune slaget som ingen vil spise, og jeg er sikkert ikke alene om det. Det er jo egentlig bare tull, for bananer smaker jo egentlig best når de er det vi i Norge kaller overmodne😅

Selv er jeg veldig glad i brødskive med banan og peanøttsmør, bananvafler og banankake, men det er uansett deilig å komme på noe helt nytt.

Denne deilige og kremete desserten (forøvrig uten krem og kan lages med magerost og søtningsmiddel) smakte så godt at mannen min, som aldri har plass til dessert, spiste opp alt og skrapte bunnen av glasset:))

Til bunn og strø brukte jeg en blanding av digestivekjeks,mørk sjokolade med ristede mandler fra Carte D’or og smør som jeg kjørte i hurtighakkeren først, og så stekte i 10 minutter før avkjøling.

Oppskriften er til 4 små eller 2 store desserter, jeg laget mer strø som kan oppbevares på tett glass eller fryses og brukes etter behov.

Jeg lagde bunnen først så den fikk avkjøle seg i god tid, og brukte:

10 digestive kjeks

100 gram mørk sjokolade med nøtter, jo mørkere jo bedre.

80 gram halvsmeltet smør

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader

  1. Kjør alle ingrediensene i hurtig hakker til en jevn masse

  2. Fordel massen i en springform

  3. Stek i 10 minutter midt i ovnen

  4. Avkjøl og sett til side

Så lagde jeg ostefyllet, og til det brukte jeg:

2 godt modne bananer

1 pakke vanlig kremost 125 gram

2 plater gelatin, legges i kaldt vann i 1o min

Saften av 1/2 appelsin og en halv sitron

2 ss melis, eller etter smak

1 ts vaniljesukker

Evt. 1 dl fløte, pisket til krem

Fremgangsmåte

  1. Ha bananer , ost, melis og vaniljesukker i hurtighakkeren

  2. Legg de oppbløtte gelatinplatene i fruktsaften og varm opp i mikro eller over vannbad til alt er smeltet.

  3. Pisk den rennende gelatinen inn i ostemassen, og avkjøl i 30 min.

  4. Skrap ut med en skje og fordel kjeksfyllet i bunnen av 4 små glass

  5. Ha over den avkjølte ostekakemassen, og strø kjeksfyll på toppen

  6. Avkjøl til det blir stivt, og server

Velbekomme ! 💚

PS. Det går fint an å lage en stor ostekake til mange, bare gang fyllet med 4 stek bunnen og la den bli som den er, eller stek to og la den andre bli topping.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s