Frokost må vi ha! Hjemmelaget,sunn og sprø Crüsli Granola med nøtter,frukt og honning på 40 minutter.

Jeg er veldig glad Crüsli Granola, men det irriterer meg veldig at det er dyrt, og at en pakke ikke holder mer enn en uke. En annen ting er sunnhetsaspektet: Quakers Granola inneholder alt for mye sukker, det er jo som å spise dessert hver morgen. Etter litt forskning kom jeg i går frem til en oppskrift som funker for meg. Sprøheten fikk jeg til ved hjelp av eggehvite. Det fine med det er at man ikke trenger sukker, og kan velge søthetsgrad selv. Nå har jeg laget til de andre i familien også, kanskje denne oppskriften funker for deg?

Du trenger til Ca 1,3 kilo Granola:

  • 6 dl havregryn, ikke lettkokte
  • 2 dl grov spelt, bygg eller hvete
  • 1,5 dl rosiner eller annen tørket frukt
  • 2 dl hakkede mandler, frø og andre nøtter
  • 0,5 – 1 dl honning, sukker, maple sirup eller annet søtningsmiddel
  • 2 eggehviter
  • 2 ts vaniljesukker eller flytende vanilje
  • 1 ts kanel
  • 1dl nøytral olje, gjerne raps

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 140 grader
  • Rør sammen alt det tørre
  • Tilsett eggehviter,olje og søtstoff
  • Rør til alt er godt blandet
  • Spre utover bakepapir på stekebrett
  • Stek i ca.40 minutter til granolaen er sprø
  • Avkjøl og oppbevar i lufttett boks

Velbekomme !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s