Syltet rødløk med tyttebæreddik og julekrydder

syltet rødløk åpent nærbilde

Syltet rødløk på glass

Det perfekte følget til julefrokosten/julebordet, og en hyggelig gave å få.
Fantastiske kryddersmaker til julesylta, ribbe, rull, leverpostei og all annen julemat. Jeg har til og med servert det til min hjemmelagde akevittgravede ørret, og det med stort hell.
Jeg anbefaler selv den som har holdt stand når det gjelder egen matauk å prøve dette.
Det tar ikke lenger tid, enn du bruker på å skjære løken i skiver, og det er det virkelig verd .
Lag gjerne dobbel porsjon dersom du vil at det skal holde til jul, tipper du ikke kan ligge unna når du først har smakt det.
Du trenger:
4 store eller tilsvarende mengde rødløk som du skreller (ca. 500 gram)
2,5 dl hvitvinseddik
2,5 dl tyttebæreddik (kjøpes bl. annet på IKEA, eller du kan bruke eplecidereddik)
300 gram demerasukker/rørsukker
1 ss blandete pepperkorn med allehånde
½ ss hele nelliker
2 stk stjerneanis
2 stk laurbærblader
2 syltetøyglass, rene gjerne kokt
Gjør slik:
1. Kok opp eddik, sukker og krydder
2. La det trekke i 10 minutter
3. Imens skjærer du pene løkringer, endestykkene kan du bruke i noe annet
4. Fyll 2 syltetøyglass med løkringer, og hell over laken med krydder.
5. Skru igjen, og avkjøl
6. Oppbevares kjølig, og holder seg uendelig om det får lov.

Velbekomme!
Smørbrød med syltet løk

Legg igjen en kommentar