Ostesufflé på null komma svisj

Ostesufflè

 

Ostesufflé er fantastisk godt, men et kulinarisk mareritt for mange.

No more!

Denne oppskriften er nærmest idiotsikker.

Tar du den ut for tidlig, og den begynner å synke sammen, så er det bare å putte den inn igjen og den fortsetter prosessen som om ingen ting var skjedd.

Vanligvis lager man en tykk hvit saus med mel som basis.

I denne oppskriften bruker vi potetmel, så den er super for både glutenallergikere og de som foretrekker  lavkarbo.

Oppskriften er til  4 som hovedrett med salat og brød, og 6 som lett kveldsrett eller forrett.

Du trenger  en stor suffleform  ( på hytta etc. har jeg laget den i en kjele også, det går fint ).

Smør formen  godt og sett ovnen på 175 grader

Ingredienser:

  • 6 egg skilles i plomme og hvite
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss smør
  • 3 ss potetmel
  • 200-250 gram revet ost, gjerne noe som smaker litt.
  • 1 knivspiss cayennepepper,
  • Revet muskatnøtt, 3.4 drag på rivjernet
  • Salt litt, men vær forsiktig da osten også er salt

Gjør slik:

  1. Lag sausen først, ved å smelte smøret i en kjele
  2. Pisk sammen melk og potetmel, og helle det over det smeltede smøret under omrøring.
  3. Når sausen tykner tar du den av platen
  4. Rør inn osten
  5. Rør inn eggeplommene
  6. Ha i cayennepepper og muskatnøtt
  7. Pisk eggehviten stiv, du skal kunne holde bollen opp ned.
  8. Om du får problemer med å få den stiv, ha i bittelitt eddik.
  9. Vend ostesausen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
  10. Når det hele er godt blandet heller du massen i sufflèformen din og setter den midt i ovnen
  11. La den få 25 minutter, før du tar en kikk. Den kan fort trenge 5-10 minutter til avhengig av ovnen.
  12. Når suffleen er klar, er den lekkert brun og ca. dobbelt så høy som da du satte den inn.

Serveringstips: Lag en stor bolle med din favorittsalat. Bruk gjerne en vinaigrettedressing, og server med salat , godt brød og gjerne et glass lett rødvin.

Jeg lover at du vil få en stjerne i boka, det får jeg, hver gang:-) Bilde

2 kommentarer om “Ostesufflé på null komma svisj

Legg igjen en kommentar