Ostesufflé er fantastisk godt, men et kulinarisk mareritt for mange.
No more!
Denne oppskriften er nærmest idiotsikker.
Tar du den ut for tidlig, og den begynner å synke sammen, så er det bare å putte den inn igjen og den fortsetter prosessen som om ingen ting var skjedd.
Vanligvis lager man en tykk hvit saus med mel som basis.
I denne oppskriften bruker vi potetmel, så den er super for både glutenallergikere og de som foretrekker lavkarbo.
Oppskriften er til 4 som hovedrett med salat og brød, og 6 som lett kveldsrett eller forrett.
Du trenger en stor suffleform ( på hytta etc. har jeg laget den i en kjele også, det går fint ).
Smør formen godt og sett ovnen på 175 grader
Ingredienser:
- 6 egg skilles i plomme og hvite
- 3 dl lettmelk
- 3 ss smør
- 3 ss potetmel
- 200-250 gram revet ost, gjerne noe som smaker litt.
- 1 knivspiss cayennepepper,
- Revet muskatnøtt, 3.4 drag på rivjernet
- Salt litt, men vær forsiktig da osten også er salt
Gjør slik:
- Lag sausen først, ved å smelte smøret i en kjele
- Pisk sammen melk og potetmel, og helle det over det smeltede smøret under omrøring.
- Når sausen tykner tar du den av platen
- Rør inn osten
- Rør inn eggeplommene
- Ha i cayennepepper og muskatnøtt
- Pisk eggehviten stiv, du skal kunne holde bollen opp ned.
- Om du får problemer med å få den stiv, ha i bittelitt eddik.
- Vend ostesausen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
- Når det hele er godt blandet heller du massen i sufflèformen din og setter den midt i ovnen
- La den få 25 minutter, før du tar en kikk. Den kan fort trenge 5-10 minutter til avhengig av ovnen.
- Når suffleen er klar, er den lekkert brun og ca. dobbelt så høy som da du satte den inn.
Serveringstips: Lag en stor bolle med din favorittsalat. Bruk gjerne en vinaigrettedressing, og server med salat , godt brød og gjerne et glass lett rødvin.
Jeg lover at du vil få en stjerne i boka, det får jeg, hver gang:-)
Denne var supergod!
Så hyggelig, takk for det og god påske😊